We nodigen jou uit om op zondag 12 februari 2023 mee het begin van jouw stukje bos langs de oever van de Zenne te maken! In 2020 kon Natuur en Bos langs de Perregatstraat in Lembeek een paardenweide verwerven, deel uitmakend van een mooi stuk natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek.

Vele helpende handen zijn nodig om enkele duizenden nieuwe boompjes te planten. Naar goede gewoonte maken we er een groot feest van! We planten vanaf 11u tot einde namiddag. Er zijn Highland games, animaties, wandelingen en er is een bar (cash en bankkaart) met streekbier en ander lokaal lekkers (soep en mattentaarten).

Programma:
11u tot 16u: Bos aanplanten (gratis, inschrijven per tijdslot: 11, 12, 13, 14, 15u)
11u tot 13u: Highland games (gratis!, vooraf inschrijven)
12u tot 14u: Lunch met broodje, soep en mattetaart (10 euro, einde inschrijvingen!)
14u30: Begeleide natuurwandeling 4 km, anderhalf uur (gratis, vooraf inschrijven)

Inschrijvingen verplicht via de website van het Vondel. Je krijgt dan kort vooraf alle details per mail toegestuurd.

Zorg voor stevige schoenen en warme kledij.

Kom te voet of maak gebruik van de fietsparking aan de toegang. Met de auto aanrijden vanaf het sas van Lembeek en parkeren in de Perregatstraat.

Highland games op de bosplantactie

Highland games zijn een wereldwijd begrip. Ooit, 4000 jaar geleden begonnen deze spelen steevast na de najaarsjacht. Schotse clans gingen dan de strijd aan om te laten zien wie de sterkste was. De spelen verenigen alle disciplines waar een goed teamspel aan moet voldoen: kracht, samenspel, communicatieve vaardigheden, teamgeest en een hele hoop plezier!

Wat staat je te wachten tijdens de Highland games op de bosplantactie in Lembeek?

Voor we de oermens in je loslaten krijgen jij en je team een uitgebreide speluitleg door professionals en weet je wat jullie te wachten staat. Dan vormen we teams en barst de strijd los!

Het toernooi bestaat uit verschillende krachtmetingen: jutezak werpen, voorhamerslingeren, touwtrekken, boomstam werpen, kogelstoten, zagen, een bielzenrace en kopspijkersspel. Onder luid gejuich (en heel veel gelach) van je medestrijders leggen jullie de beproevingen af. Aan het eind van het toernooi verzamelen jullie je bij het beginpunt en krijg je te horen welk team de onbetwiste winnaar is.

Het toernooi duurt van 11 tot 13u. Je schrijft in per persoon of met een groep. Ter plaatse worden de teams gevormd.